August er syltetid

Posted By: Henrik Magelund In: Inspiration On: Comment: 0 Hit: 167

Hjemme hos os elsker vi marmelade! Og selvfølgelig helst hjemmelavet:) 

Der er ikke noget så skønt, som at have hjemmelavet marmelade i køleskabet. Allerbedst hvis det er egne frugter fra haven, som istedet for at ende på jorden eller græsplænen, istedet bruges til marmelade. Købe frugter kan også sagtens bruges! 

Lav marmeladen af jordbær, rabarber, stikkelsbær, blommer, æbler, citron, det er faktisk kun ens egen fantasi som sætter grænsen.

I denne uge har vi fokus på syltetiden, og har disse fine klassiske franske marmeladeglas i butikken og i webshoppen. Jeg synes selv det er de bedste sylteglas. Super praktiske, da låget slutter tæt om glasset. Brug et glas hjemmelavet marmelade som værtindegave, eller når I skal lave en lækker brunch i weekenden. 

Glasset kan også sagtens bruges til alt muligt andet!

Har du ikke prøvet at lave marmelade før, så tøv ikke med at gøre et forsøg. Det er en stor tilfredsstillelse at stå med 5-10 glas færdig marmelade!

Her er vores egen opskrift på en suveræn marmelade;

Æble/Ananas marmelade

1 kg umodne æbler

1/2 kg dåse ananas (gerne i terninger)

5 dl sukker

evt 2 tsk vaniljesukker

1/2 tsk syltepulver

Skræl æblerne tyndt, fjern kerner og skær æblerne i små stykker. Kom dem i gryden sammen med skåret ananas og sukker, og kog marmeladen kraftigt uden låg på i ca 15 min. Sluk for varmen, og tilsæt syltepulver og evt vaniljesukker.

Gode sylte-hilsener,

Charlotte

Comments

Leave your comment

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag January February March April May June July August September October November December